Erik Källgrens Hovslageri

- en del av TILA SWEDEN AB


REFERENSER 2016-11-22

 

"Erik Källgren har verkat mina hästar under några år och jag är mycket nöjd med hans arbete. Erik väger in alla delar i hästens liv och ser helheten. Han har känsla för hovens naturliga form och är duktig på att läsa av hästarna han arbetar med. En nog så viktig egenskap hos en hovslagare särskilt när det handlar om unga individer. Personligen gillar jag att Erik inte följer någon särskild "lära" utan ser till den enskilda hästens behov och dess förutsättningar. Han har visat mig, som tidigare aldrig ens reflekterat över att ha hästen barfota, att det fungerar utmärkt att rida och träna hästarna utan skor."
Ulrika Jonsson, Vingåker, rikajonsson ( at ) yahoo.se

 


 

"Erik har en fantastiskt sund syn på hästar och deras hovar. Det är jätteroligt att ha en hovslagare som verkligen brinner för det han gör! Min unghäst var väldigt ängslig när det gällde hovvård i början. Men med Eriks mjuka och rättvisa bemötande har han gått från rädd till tuff, för att nu fungera strålande. Mina hästar har aldrig tidigare haft så fina hovar. Tack vare Eriks fina arbete med barfotaverkning har jag en gammal dam som trots tidigare ledproblem är pigg, glad och rörlig för sin ålder, och en unghäst som har så fina hovar att han aldrig kommer behöva skor."
Elin Hellström, Norrköping, 070-35 00 655, elin_hellstrom88 ( at ) hotmail.com

 


 

"Under 2006 beslutade jag, efter många timmars läsande, att plocka bort skorna på min häst. Erik var den som fick förtroendet att göra det och nu har Erik på bästa sätt tagit hand om mina hästars hovvård sedan dess, båda barfotaverkning och skoning. Tack vare Eriks djupa och breda kunskaper kan jag lita på att hovens och hästens funktion står i fokus, likväl som hästens trivsel och välbefinnande, vilket innebär att hänsyn tas till hästens individuella förrutsättningar. Att Erik dessutom kommer i tid och är glad och trevlig, både mot människor och hästar, är bonus!"
Marion Jacobson, Skärblacka, maarion79 ( at ) hotmail.com

 


 

"Erik har en syn på hovar och hovvård som överensstämmer med mitt holistiska synsätt på hästens välbefinnande. Hans breda kunskaper bidrar till att individen sätts i fokus och får utvecklas enligt dennes förutsättningar för att nå balans och harmoni i sina hovar."
Anna-Clara Olofsson, www.artofriding.se

 


 

"Efter 30 år som hästägare och många av dem med barfota hästar, inte helt utan bekymmer, är det fantastiskt att ha hittat en hovvårdare som Erik. Han kommer i tid, har fin hand med hästarna och med ett öppet sinne, stor erfarenhet och kunskap har han verkligen fått mina hästar att fungera utan skor."
Sophie Gustafsson, Byle, sophiegustafsson ( at ) hotmail.com

 

 

 

 

 

*Utbildad och examinerad hovslagare vid Nordviksskolan
*Medlem i SHF och därmed ansvarsförsäkrad